Cafea specialitate proaspat prajita, ghid cumparare
Cafea specialitate … Sa cumperi cafea înainte era simplu. Mergeai pe culoar la supermarket, iti luai punga obișnuita de cafea și gata. Nu existau prea multe variații în aromă și chiar nu erau multe lucruri la care să te gândești. A fost ușor… și plictisitor.
Cafeaua de specialitate este diferită. Puteți cumpăra cafea din zeci de țări de origine. Puteți cumpăra cafea cu o mulțime de arome noi și diverse. Puteți cumpăra cafea organică, fairtrade, prietenoasa cu păsările, prăjita ușor, arabica sau robusta, proces de prelucrare prin spălare, prin uscare naturala — etc. Uneori te poti simți depasit, si nu stii sa faci o alegere.
Cumpărarea boabelor de cafea de specialitate nu ar trebui să fie stresantă sau confuză. Ar trebui să fie o aventură.
În acest ghid, vom detalia tot ce trebuie să știți despre boabele de cafea, adica…
De ce cafeaua de specialitate este diferită ?
Cum prajirea ușoara, medie sau dark sunt mai gustoase decât oricând ?
De ce contează genetica cafelei ?
Cum influențează metodele de procesare aroma de cafea (indiciu: este dramatic) ?
Ce gust are cafeaua din diferite țări ?
Și multe altele …
Scopul nostru: să vă oferim toate informațiile de care aveți nevoie pentru a alege boabele perfecte pentru preferințele dvs. de gust și stilul de viață in ceea ce priveste consumul de cafea.
Să ne apropiem cu partea cea mai importantă: de ce cafeaua de specialitate este diferită… și mai bună ?
De ce cafeaua de specialitate este mai buna ?
Cafeaua ne-a oferit întotdeauna o modalitate de a “o lua mai usor” și de a ne bucura de viață, dar cresterea consumului in mod special al cafelei a îmbunătățit aceste aspecte în mod decisiv. Înainte, era vorba doar să bei o cană de cafea simplă. Dar astazi, cafeaua poate fi mult mai mult. Cafeaua este o modalitate de a te bucura, si a te simti bine, acum.
Deschizând acea pungă de cafea proaspăt prăjită și respirând aromele vibrante, simțind cum boabele cedează în timp ce le măcini, privind zatul cum se umflă și se prepara în timp ce turnați apă fierbinte. Sorbind acea cană de cafea cu o aromă bogată și complexă.
Toți acești pași ne oferă șansa să “o luam mai usor”, să ne concentrăm la ceva care ne apasă și să ne bucuram de o cana de cafea bine preparata. Există ceva special in a-ti prepara singur cafeaua și să savurezi ceașca finala, pe care pur și simplu nu o primești de la altcineva cu o cafea de calitate scăzută și veche.
În cele din urmă, există un lucru care face ca totul să merite…
Căpșuni, condimente și flori — în cafeaua ta de specialitate
Boabele de cafea de specialitate, pentru că sunt cea mai înaltă calitate a cafelei și pentru ca sunt prăjite de meșteri în loc de muncitorii din fabrică, sunt uimitor de aromate. Nu este neobișnuit să gusti note subtile de fructe, flori și condimente intr-o cafea specialitate.
Ai gustat vreodată miere dulce în cafeaua ta? Ce zici de aroma și aroma unui măr roșu? Aromele din bogate de afine? Notele profunde și satisfăcătoare de ciocolată cu lapte sau scorțișoară?
Nu vorbim despre uleiurile aromatice care sunt pulverizate în timpul prăjirii. Vorbim despre arome fascinante care apar în mod natural, care sunt rezultatul unei agriculturi calificate, al prăjirii cu grijă și al preparării bauturii cu atenție.
Aceste arome bogate, exotice, te atrag cu adevărat. Te ajută să te relaxezi și să te concentrezi asupra unui moment de pace și recunoștință. Îți oferă șansa de a aprecia ceva uimitor care s-a ascuns chiar sub nasul nostru tot timpul.
Comentarii
Trimiteți un comentariu